Biotona
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
  • Over Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Home
  • Over Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken

Home › Blog › Spirulina en rode bieten dumplings

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Recepten 273
    • Drinks (77)
      • Smoothies (49)
      • Shakes (15)
      • Juices & shots (11)
      • Koffie & latte (34)
      • Thee (6)
      • Mocktails & cocktails (10)
    • Huidverzorging (3)
    • Gezonde recepten (91)
      • Ontbijt (warm) (23)
      • Ontbijt (koud) (48)
      • Lunch (30)
      • Hoofdgerecht (11)
      • Desserts (52)
      • Gezonde snacks (80)
      • Hapjes (9)
      • Soep (7)
      • Sauzen & dressings (11)
    • Eetstijl (128)
      • Keto (17)
      • Raw (58)
      • Vegan (207)
  • Facts 51
  • Tips & tricks 5

Boost je gezondheid met een Acerola C500 shot en ontdek meteen ook de handige meeneemverpakking.

lees meer

Recept

Spirulina en rode bieten dumplings

Al sinds jaar en dag worden de blauwgroene en magentarode pigmenten uit respectievelijk spirulina en rode biet als natuurlijke kleurstof gebruikt in voedingsmiddelen en in de kunst. Maar deze pigmenten geven niet alleen een mooie kleur, ze zijn ook unieke en heel waardevolle antioxidanten.

Rode biet is bovendien een rijke bron van (fyto)nutriënten, maar vooral de hoeveelheid nitraten geeft deze rode grootheid haar unieke eigenschappen. Nitraten geven een boost aan ons uithoudingsvermogen omdat ze de bloeddoorstroming verbeteren.

Spirulina heeft dan weer een uitzonderlijk hoog eiwitgehalte (minimaal 60-70 %). Het bevat bovendien alle essentiële aminozuren in vrij grote hoeveelheden en is daarmee een perfecte alternatieve eiwitbron voor vegetariërs of veganisten.

Ingrediënten (Voor 4 porties)
Patentbloem (glutenvrije bloem) 300 g
Heet water 200 ml
Himalaya zout, fijn 1 theelepel
Biotona Spirulina 1 theelepel
Biotona Rode Biet 2 theelepels
Voor de vulling:
Spinazie 500 g
Olijfolie 1 eetlepel
Knoflook, fijngehakt 2 teentjes
Peper en zout Naar smaak
(Optioneel) Amandel-fetakaas 80 g
Benodigdheden
2 mengkommen, deegroller, rond mes of glassnijder
  • Zeef de helft van de bloem in 1 mengkom en de andere helft in de tweede mengkom. Voeg een halve theelepel fijn zout toe aan elke kom. Voeg vervolgens de superfoods poeder toe aan de kommen, spirulinapoeder aan de ene en bietenpoeder aan de andere. Meng met een houten lepel tot één geheel.
  • Giet 100 ml heet water in de eerste kom. Meng het mengsel met een houten lepel. Kneed vervolgens het mengsel met je handen tot een glad en elastisch deeg. Indien je glutenvrij deeg gebruikt, kan je eventueel een beetje bloem of water toevoegen om de consistentie aan te passen. De consistentie kan anders zijn doordat elke glutenvrije bloemmix net iets anders werkt. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in keukenfolie (zodat het niet uitdroogt) en laat het 30 minuten rusten. Herhaal hetzelfde proces met de bloem in de tweede kom.
  • Terwijl de deeg rust, bereid je de vulling. Fruit de spinazie met 1 eetlepel olijfolie, look, peper en zout, totdat het overtollige vocht uit de spinazieblaadjes verdampt. Als extraatje, kan je eventueel verkruimelde amandel-fetakaas toevoegen. Laat volledig afkoelen.
  • Strooi een beetje bloem op een schoon, plat oppervlak. Strooi eveneens een beetje bloem op een van de ballen en rol tot een dunne laag (2-3 mm). Gebruik een rond mes of glassnijder om kleine cirkels mee uit te snijden. Schep een theelepel van de spinazievulling (of een andere dumpling vulling naar keuze) in het midden van de cirkel, vouw het dicht en sluit het door te drukken met je vork op de buitenste randen.
  • Herhaal het proces tot je geen deeg meer over hebt.
  • Kook de dumplings in licht gezouten water. Kooktijd bedraagt min of meer 2 minuten vanaf het moment dat de dumplings op het oppervlak beginnen te drijven.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Spirulina

Donkergroen & eiwitrijk poeder van...

Rode biet

Heerlijk zoet poeder van rodebietensap

Spirulina, Europese

European origin • Vitality •...

Biotona

© 2023 Biotona
Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Disclaimer | Cookieverklaring

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Blog
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Boeken
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikservaring te verbeteren. Vragen hierover? Bekijk ons
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}