Optimale energie & weerstand met Biotona Camu camu + Acerola Raw
De herfst is in het land, voelen jullie het ook al? Een loopneus, kriebelhoestjes of een continu vermoeid gevoel… Met Biotona Camu camu + Acerola Raw boost je de natuurlijke afweer van het hele gezin op een leuke, eenvoudige en natuurlijke manier, dat is toch mooi meegenomen? Biotona Camu camu + Acerola Raw is de perfecte match voor meer energie en weerstand, dat verdient toch een plaats in elk huishouden?
HOE GEBRUIK JE BIOTONA CAMU CAMU + ACEROLA RAW?
Dit superfoodpoeder voeg je toe aan smoothies, shakes, vruchtensappen, andere superfoods, melk, yoghurt of water. Op die manier geef je je ontbijt, lunch, diner of je tussendoortje letterlijk in een handomdraai een gezonde toets.
Energy Booster in a glass
door Claudia Van Avermaet
Ingrediënten:
1 el Biotona Camu camu + Acerola Raw
150 g blauwe bessen (diepvries of vers)
Handvol verse munt
1/2 avocado
500 ml cashewmelk of amandelmelk
Mix alles in de blender tot een smoothie en werk af
met blaadjes munt en verse blauwe bessen.
WAAR KOMEN DE INGREDIËNTEN VANDAAN EN WAT DOEN ZE VOOR JE?
Biotona Bio Camu camu & Acerola Raw is een mengsel van 100% biologisch acerola- en camu camupoeder.
Camu camu is een gele tot paarsrode vrucht die groeit aan bomen in het Amazonegebied in Zuid-Amerika. De camu camu in dit poeder komt uit Peru. Volgens onderzoek bevat camu camu ongeveer 2% vitamine C, afhankelijk van de rijpheid van de vrucht. Ter vergelijking: een citroen, bekend om zijn hoge vitamine C-waarde, bevat maar 0,5%. Camu camuvruchten zijn ook rijk aan kalium, ijzer, calcium, fosfor en aminozuren.
Het tweede ingrediënt, de acerola oftewel West-Indische kers, groeit dan weer op de Antillen, en in Centraal- en Zuid-Amerika. De acerola in dit product wordt geoogst in Brazilië. Het gaat om ronde en vlezige bessen van drie tot zes centimeter groot. De rode kleur van deze vrucht verraadt een hoog gehalte aan antioxidanten. Ook de acerola is een belangrijke bron van vitamine C: de bes bevat maar liefst 30 à 100 keer meer vitamine C dan een sinaasappel. Daarnaast is de acerola rijk aan proteïnen en mineralen.
HOE WORDEN DE VRUCHTEN TOT POEDER VERMALEN?
De bessen worden meteen na de oogst via vriesdroging verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse bessen. Door dit droogproces worden de voedingsstoffen van de vruchten optimaal behouden.
WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN ZO’N HOGE CONCENTRATIE VITAMINE C?
Van vitamine C is wetenschappelijk bekend dat het onder andere je immuunsysteem ondersteunt, vermoeidheid tegengaat, je ogen beschermt en een rol speelt bij de preventie van kanker. Ook verhoogt het je ijzeropname en zorgt het voor collageenvorming, wat je huid en bloedvaten verstevigen. Vitamine C werkt ook positief in op je zenuwstelsel, waardoor je je beter kunt concentreren, en waardoor je geheugen en redeneervermogen beter werken. Ten slotte beschermt vitamine C je cellen tegen oxidatieve stress.
HOE BEWAAR JE DIT PRODUCT?
Je plaatst het best in een koele, droge en donkere plaats.