Recept
Matcha kerstboomkoekjes
Het drinken van een kom felgroene matcha thee of een fancy matcha latte is een gezonde gewoonte die is overgewaaid uit Japan, maar matcha kan je ook gebruiken in gebak. Het geeft je gebak een groene kleur, perfect toch voor deze kerstboomkoekjes?
Biotona Matcha is van de hoogste kwaliteit wat betekent dat ze uitsluitend wordt gemaakt van verse, jonge theebladeren van de eerste pluk (in mei) die uitzonderlijk rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen. Drie tot vijf weken voor de oogst worden de theestruiken voor 90% overschaduwd met dekzeilen. Ter compensatie van het gebrek aan zonlicht maken de blaadjes extra chlorofyl aan, het groene pigment van de bladeren, en in het geval van deze koekjes, het pigment van de kerstboompjes van deze koekjes voor Kerstmis!
Ingrediënten (Voor 15 koekjes) | |
---|---|
Havermeel | 80 g |
Tapiocameel | 2 eetlepels |
Biotona Matcha Premium of Beginner’s Matcha | 2-3 theelepels |
Fijn zeezout | klein snuifje |
Agave siroop | 3 eetlepels |
Kokosolie, gesmolten of verzacht | 60 ml |
Benodigdheden |
---|
Mengkom, deegroller, koekjesvormer, bakplaat bekleed met bakpapier, oven |
- Voeg het havermeel, tapiocameel, Biotona Matcha poeder en zout toe aan de mengkom en vermeng goed met elkaar.
- Voeg de agave siroop en kokosolie toe. Meng met een lepel en kneed vervolgens met je handen tot een bal. Indien het nog te kleverig aanvoelt, voeg dan een extra eetlepel havermeel toe.
- Wikkel het deeg in keukenfolie en plaats 20 minuten in de koelkast.
- Rol het afgekoelde deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Als het aan je deegroller blijft plakken, rol het dan tussen twee vellen bakpapier.
- Gebruik een koekjesvormer om vormpjes mee te maken. Leg ze daarna voorzichtig op een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de cookies ongeveer 9 minuten, maar houd ze na 8 minuten goed in de gaten zodat de randen niet aanbranden.
- Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een koelrek.
- Indien gewenst, kan je de cookies achteraf nog decoreren. Bestrooi bijvoorbeeld met een beetje poeder van Biotona Kokosmelk en/of Biotona Matcha.