Biotona
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Word verkooppunt
  • Over Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Boeken
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Boeken
  • Blog
  • Contact
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Word verkooppunt

Home › Blog › Recepten › Snacks › Matcha yoghurt cake

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Facts 33
  • Nieuws 10
  • Recepten 159
    • Ontbijt (34)
    • Lunch (15)
    • Healthy dressings (9)
    • Snacks (33)
    • Drinks (54)
    • Soep (5)
    • Latte (14)
    • Hoofdgerecht (1)
    • Huidverzorging (1)
  • Tips & tricks 2

Ontdek onze Premium & biologische MCT voor een keto boost

lees meer

Recept

Matcha yoghurt cake

Ruikt heerlijk, proeft zalig!  Deze matcha yoghurt cake is het perfecte tussendoortje waar je bij iedereen mee scoort! Deze Japanse zoetigheid bevat minder suikers dan gewone cake en zit boordevol antioxidanten dankzij Biotona (Extra) Premium Matcha. Matcha groene thee is niet alleen lekker, het is ook goed voor de vetverbranding en voor het versterken van de natuurlijke afweer. Daarnaast beschermt het je cellen en zorgt het voor meer vitaliteit! Waar wacht je nog op?

Tip: laat hem zeker voldoende afkoelen voor die heerlijke flan-structuur.

Ingrediënten
Kokosyoghurt, gewone 3 eetlepels (45 ml)
Gesmolten kokosolie 2 eetlepels (30 ml)
Biologische witte suiker (of biologische rietsuiker) 100 g
Amandelmelk, ongezoet 1 kopje min 1 eetlepel (225 ml)
Appel(cider)azijn 1 eetlepel (15 ml)
Biotona (Extra) Premium Matcha 20 g
Water 2 eetlepels (30 ml)
Bloem voor alle doeleinden (of witte speltbloem) 200 g
Bakpoeder 1 theelepel
Zuiveringszout (natriumbicarbonaat) ½ theelepel
Fijn zeezout ¼ theelepel
Benodigdheden
Mengkom, elektrische mixer, kleine mengkom, bamboo whisk, zeef, oven, 22 cm springvorm waarvan de bodem bekleed is met bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Meng de appel(cider)azijn en de amandelmelk, zet apart.
  • Doe de Biotona (Extra) Premium Matcha en het water toe in een kleine mengkom. Klop met de bamboo whisk tot je een schuimige thee bekomt.
  • Voeg de kokosyoghurt, de gesmolten kokosolie en de suiker toe aan de grote mengkom. Klop ongeveer 2-3 minuten met een elektrische mixer of tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg het amandelmelkmengsel en het matchamengsel toe aan dezelfde kom. Klop nogmaals om te combineren.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout en het fijne zeezout in de kom met natte ingrediënten. Mix met de mixer tot je een glad, gietbaar beslag bekomt, maar mix niet te lang.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak gedurende 25 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat het de eerste 10 minuten in de open oven staan, laat het dan volledig afkoelen op een afkoelrek. Bestrooi met de Biotona (Extra) Premium Matcha voor het serveren.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Extra premium matcha

Voor de ware Matcha-liefhebber

Biotona

© 2021 Biotona
Alle rechten voorbehouden | Privacybeleid

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Over Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Boeken
  • Blog
  • Contact
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Word verkooppunt
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.AccepterenAfwijzenMeer informatie
Revoke cookies