Biotona
  • Word ambassadeur
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Word verkooppunt
  • Home
  • Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Boeken
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Boeken
  • Blog
  • Contact
  • Word ambassadeur
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Word verkooppunt

Home › Blog › Recepten › Lunch › Grassy Falafels

NL
  • NL
  • FR
  • EN
  • ES
  • PT
  • DE
  • Kies categorie
  • Facts 33
  • Nieuws 11
  • Recepten 154
    • Ontbijt (33)
    • Lunch (14)
    • Healthy dressings (9)
    • Snacks (32)
    • Drinks (52)
    • Soep (5)
    • Latte (14)
    • Hoofdgerecht (1)
    • Huidverzorging (1)
  • Tips & tricks 2

Ontdek onze Premium & biologische MCT voor een keto boost

lees meer

Recept

Grassy Falafels

Dit is een lekker aperitiefhapje of een volwaardige maaltijd met een pitabroodje en salade. Het Biotona tarwegrassappoeder is het ultieme groene superfood boordevol vitaminen, mineralen, enzymes en antioxidanten! Het unieke productieproces van Biotona, ‘het persen tot sap’ zorgt er namelijk voor dat deze (fyto)nutriënten maximaal vrijkomen uit het graangras. Een echte ontgifter en een natuurlijke energiebooster!

Ingrediënten
Voor de falafel:
Spliterwten, gedroogd 100 g
Havervlokken, fijngemalen (of havermeel) 40 g
Ui, gesnipperd 60 tot 70 g
Knoflook, geperst 1 teentje
Diepvrieserwten, ontdooid 200 g
Biotona Tarwegrassappoeder 1 eetlepel
Halloumi, geraspte 40 g
Peper en zout Snuifje
Olie 1 eetlepel
Voor het yoghurtsausje:
Griekse yoghurt 200 g
Knoflook 1 teentje
Fijngesnipperde munt 1 handvol
Citroensap 1 scheutje
Peper en zout Snuifje
Benodigdheden
Kookpot, keukenmachine, mengkom
  • Spoel de spliterwten en kook ze 10 minuten in gezouten water.
  • Giet af en laat afkoelen.
  • Maal de havervlokken tot meel en doe dit in een kom.
  • Doe de ui en de knoflook samen met de ontdooide erwten en spliterwten in de keukenmachine.
  • Laat draaien tot het mengsel begint te kleven.
  • Rasp de halloumi. Voeg dan de geraspte halloumi, havermeel en het Biotona Tarwegrassappoeder toe aan het erwtenmengsel en meng goed. Kruid met peper en zout.
  • Rol balletjes van het mengsel en bak ze in een beetje olie.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus.
  • Serveer de falafel met het sausje.
Print recept

Producten die je nodig zal hebben

Tarwegras

Felgroen poeder van tarwegrassap

Biotona

© 2021 Biotona
Alle rechten voorbehouden | Privacybeleid

This website was developed with the support of
Flanders investement & trande

KeyPharm Laboratories
  • Home
  • Biotona
  • Wat zijn superfoods?
  • Producten
  • Boeken
  • Blog
  • Contact
  • Word ambassadeur
  • Stel een vraag
  • Verkooppunten
  • Word verkooppunt
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.AccepterenAfwijzenMeer informatie
Revoke cookies